brandwerend rolluik
Automatische schuifdeuren en brandwerende rolluiken

La Terra+

La Terra+ is een Belgisch familiebedrijf met als missie om alle dieren- en tuinliefhebbers en bakfanaten te voorzien van een vernieuwend, verrassend en uitgebreid assortiment aan producten en kennis. Ze bieden een breed scala aan dierenbenodigdheden, kleurrijke bloemen, bakbloem en nog veel meer!

Een verbeterde brandveiligheid en optimale toegang met automatische schuifdeur

De eigenaar contacteerde FAAC Entrance Solutions omdat er nood was aan een vlotte en gebruiksvriendelijk doorgang van en naar de bloemenwinkel. Maar hij wou uit veiligheidsoverwegingen ook een brandwerende compartimentering tussen winkel en aanliggende afdelingen. Onze experten stelden vast dat La Terra+ zeker baat had bij een automatische schuifdeur en een brandwerende rolluik.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over dit project of de toegepaste producten?
Aarzel niet ons te contacteren

Welke producten hebben we gebruikt voor dit project?

Brandwerend rolluik

Brandwerend rolluik EI1 60

Brandwerende rolluiken bieden oplossingen in de meest uiteenlopende situaties. Met een maximale brandweerstand van EI1 60 minuten
FAAC A1400

FAAC A1400

Slanke lineair schuifaandrijving met hoge gebruiksfrequentie
dubbel automatische schuifdeur laterra+

Een automatische schuifdeur als fleurig welkom

Een dubbele automatische schuifdeur kan de perfecte oplossing zijn voor drukke ingangen, zoals die van bloemen- en tuinwinkels. Bij La Terra+ in Beernem kozen ze voor de A1400 AIR/2 met deurautomaat, omdat deze de openingstijd optimaliseert en tochtproblemen en energieverlies tot een minimum beperkt. Dit is vooral belangrijk voor een winkel die gevoelige producten zoals bloemen en planten verkoopt, waarbij het behoud van de kwaliteit een prioriteit is.

Bovendien verlaten klanten de winkel vaak met de handen vol of hebben ze een grote kar bij zich. Met de dubbele schuifdeur is er voldoende ruimte voor een soepele doorgang, zonder dat klanten hun spullen moeten laten vallen of moeite moeten doen om door de deur te komen.

Maar naast het bieden van een gemakkelijke toegang tot de winkel, kan een automatische schuifdeur ook bijdragen aan de veiligheid.

brandwerend rolluik

Een brandwerend rolluik als veilige compartimentering

Bij La Terra+ koos de eigenaar voor brandwerende rolluiken met brandweerstand EI(1)60. Dit betekent dat het rolluik een bepaalde tijd weerstand kan bieden tegen de hitte en de vlammen van een brand. De EI(1)60 classificatie houdt in dat het rolluik 60 minuten lang weerstand kan bieden aan een brand.

Een brandwerend rolluik is een uitstekende oplossing om de veiligheid te verbeteren en de schade bij een eventuele brand te beperken. Het compartimenteren van de ruimte kan ervoor zorgen dat de brand niet verder kan verspreiden en dat er meer tijd is voor evacuatie en het blussen van de brand.